Octubre

 
L'Octubre Centre de Cultura Contemporània és un signe de normalitat. És prou significatiu que les iniciatives bones, ben trabades, tinguin origen a València. Caldria que algunes entitats del Principat reflexionessin una miqueta sobre el sentit de la seva existència. Eliseu Climent i tot el seu equip demostren una vegada més (i no són poques) que el treball per la reconstrucció nacional no es resol amb actituds resistencialistes. O sabem construir i proposar amb modernitat i un gran sentit de l'actualitat, o no anirem mai endavant. Cal estudiar bé els camins que cal emprendre i treballar amb professionalitat. De moment, però, caldrà visitar l'Octubre i aportar-hi idees i activitat.
 
 

Text de benvinguda: 

Impulsat per Acció Cultural del País Valencià (ACPV) i la Institució Cívica i de Pensament Joan Fuster (IJF), naix al cor de València l’Octubre Centre de Cultura Contemporània (OCCC), una aposta ferma pel revifament de la cultura i la societat de tot el nostre país des d’una perspectiva nacional i de progrés. Ubicat a l’emblemàtic edifici conegut com "El Siglo", d’antics grans magatzems, la iniciativa s’encara amb un doble objectiu: esdevenir un element viu de cultura, com a seu d’entitats i com a centre d’activitats, alhora que es recupera per a la ciutadania un edifici amb reconeguda rellevància històrica, artística i social. És un projecte ambiciós, però aquesta mena de propostes són les que, al capdavall, marquen una época. I de tots depén fer-les possibles.

 

 

edifici

 

 

Més de quatre anys després de l’inici del projecte i passats més de dos d’acurada rehabilitació i reestructuració, l’Octubre obri les seues portes per oferir tot un entramat d’oficines, seus de molt diverses entitats culturals, així com d’aules, sales d’exposicions, sales per a representacions musicals, teatrals i per a cinema… Una superfície total de 3.500 m2, dividida en quatre plantes i un soterrani, dedicada a la cultura en el seu vessant tant local i nacional com internacional. També la llibreria Tres i Quatre i la redacció del setmanari El Temps s’han traslladat a l’edifici. Tot això, com no, fornit amb les noves tecnologies, que converteixen l’Octubre en un centre d’irradiació cultural i cívica modern, operatiu i independent, capaç de respondre a les demandes socials i als grans reptes del segle XXI. Benvingudes i benvinguts.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *