Manifestació d’aquest dissabte i panorama polític

Finalment sembla que a la manifestació de dissabte hi participaran ERC i CiU. Per això hi aniré. Em fa força mandra anar a manifestacions i dubto cada cop més de la seva utilitat. Sovint són més una demostració d’impotència i no pas de força (que és pel què es van inventar). Encara més mandra si l’encapçalem amb un lema com “Som una nació”. Si algú em pot explicar a què es deu aquest lema pesat i contraproduent? Des de quan una nació s’ha d’expressar autoafirmant-se d’aquesta manera? Potser em faran dubtar i acabaré pensant que realment no ho som una nació. A qui va dirigit aquest missatge? I quina funció té? M’imagino les respostes perquè he sentit les explicacions dels portaveus de la convocatòria i prefereixo creure que no són aquestes. Si són les que imagino, són totalment errònies. Són les que donaria algú que ha quedat atrapat en el joc dialèctic i estratègic dels Estats que ens assequen.

Malgrat el lema, malgrat els paranys als que em sembla que es cau, vull fer-ne una interpretació en clau nacional autocentrada i la participació dels dos partits que crec que s’han d’entendre per tirar endavant aquesta part de país de quatre províncies em fa pensar que val la pena anar-hi i demostrar-los que aquesta seria la força del poble.

Tot amb tot, ERC i CiU són dos mals exemples del què seria un bon partit per Catalunya. Massa sovint l’interès de partit és prioritzat als interessos del país. Massa sovint la conservació de càrrecs i cadires impedeix tenir les actituds de dignitat i valentia que la situació exigeix. Potser algun dia aquests partits decidiran canviar. Alguna cosa els impulsarà a fer altres polítiques i altres aliances. No sóc gens derrotista. Crec que som més a prop d’iniciar el procés independentista i només cal veure el nerviosisme que es viu en el bàndol unionista. De polítics n’hi ha de tot tipus, com d’enginyers i de petits comerciants. N’hi ha de molt coherents, compromesos, sincers, pencaires, valents i professionals. I n’hi ha d’incoherents, interessats, mentiders, mandrosos, porucs i potiners. En tot cas, cal que sapiguem fer créixer i promoure els bons i arraconar els dolents. Per guanyar no ens podem permetre tenir-ne gaires d’aquests segons en el nostre equip.

2 comments On Manifestació d’aquest dissabte i panorama polític

 • Jo no aniria a una manifestació convocada per la societat civil on s’hi afegeixen polítics responsables de la situació que es denuncia.

 • Qui són els polítics responsables de la situació que es denuncia?
  CiU pels mals acords amb els governs espanyols dels darrers anys i la radical defensa de la política de peix al cove? O per l’acord nefast per Catalunya de l’Estatut de Mas i Zapatero?
  O ERC per mantenir al govern el PSOE del ministre Montilla i haver votat el nomenament de Zapatero com a “presidente español” o per haver donat successius suports als pressupostos?
  A la resta de “forces polítiques” independentistes incapaces de estructurar una alternativa a tot aquest guirigall i presentar-se com a criatures davant la societat?
  O bé la resta de persones que ens queixem tot el sant dia i no ens atrevim a muntar res amb cara i ulls per la defensa de Catalunya i els nostres interessos com a catalans?
  Jo, sincerament, no aniria a cap manifestació si no canviés molt el panorama. Però la debilitat i la por a perdre el poc que tenim em fa pensar que he d’anar a aquesta manifestació. I l’endemà seguiré treballant tantes hores com pugui sacrificant molts plaers i moltes experiències de persona lliure per alliberar d’una vegada per totes aquesta terra tan bonica i tan ferma que tenim!

  (caram… quin discurs que m’ha sortit!)

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer