Una història de la terra i el vi

Fa uns quants anys havia d’escriure un guió cinematogràfic i vaig voler inspirar-me en el context de la crisi a les vinyes provocada per la fil·loxera al nostre país a final de segle dinou. Vaig llegir força documents sobre els fets tràgics que van trasbalsar el camp i que en van revolucionar la incipient indústria associada. La història que volia explicar ambientada en aquest temps i context, no va funcionar i no vaig acabar el text.

Avui, deu anys després d’immergir-me en aquells fets, hem visitat un celler al Priorat i el seu ‘amo’ ens n’ha explicat els secrets i la història de la seva aventura. Ha estat excepcional perquè el vi que en resulta és considerat un dels cent millors del món. Descobrir-ne el procés i el plantejament de l’amo és un veritable privilegi.

Ara veig clar quin va ser l’error d’aquell intent meu d’escriure sobre tot això que avui he conegut de primera mà: fer-ho a distància sense visitar el lloc i la gent que havia de protagonitzar aquell relat. Avui ho faria diferent i, segurament, amb una bona copa de vi al costat.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer