Quim Torra és president entre amenaces, ‘disculpes valentes’, intimidació i una bandera vermella

Crònica del debat d’investidura de Quim Torra de la segona jornada al Parlament de Catalunya

Després del discurs de Quim Torra en la segona part de la seva investidura, ha estat el torn d’Inés Arrimadas, que no ha deixat passar ni un minut per tornar a llegir fragments d’articles del candidat. Mentre Arrimadas llegeix els texts descontextualitzats i els manipula, el diputat del seu grup Jean Castel mira amb cara de pomes agres al candidat Torra i va proferint improperis que no s’arriben a desxifrar. Arrimadas diu que Torra vol liquidar les institucions catalanes i que són ells que volen recuperar de veritat les institucions. Segons Arrimadas, els independentistes desitgen que torni el 155 perquè ‘no saben governar de cap altra manera’.

Inés Arrimadas (fotografia: Albert Salamé).

Arrimadas ha dit a Quim Torra que no podria acomplir cap de les propostes que havia anunciat, tampoc en el camp de política social i econòmica, perquè calia el consens del parlament i no el tindria. En el discurs d’Arrimadas, hi ha unes pauses molt pensades que els diputats del grup de l’odi omplen amb aplaudiments calculadíssims. Per exemple, quan Arrimadas aprofita un correu electrònic que la policia va espiar i filtrar de Lluís Salvadó. Els somriures i els aplaudiments del grup formen part d’un pla i una estratègia ben calculats. ‘Com a líder de l’oposició, miraré que la resta estiguem tan units com sigui possible’, ha dit Arrimadas, que ha fet riure sorollosament els quatre diputats del PP al fons de l’hemicicle. La no nacionalista Arrimadas ha acabat el discurs dient: ‘Lluitar contra el nacionalisme en el segle XXI no és cap opció, sinó una obligació.’ I els culs dels diputats del grup s’han alçat com si un botó els hagués activats.

[Continua llegint]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *