Urkixa bekoa

Urkixa bekoa
 

Aquesta és la casa dels meus avis bascos. L'Amaia i el Fèlix són dues persones grans que s'han dedicat tota la vida a treballar la terra i, d'aquesta manera, defensar-la. Com tots en aquesta vida s'han anat adaptant als canvis i a les noves necessitats. Fa uns quants anys van decidir convertir la seva masia en negoci d’allotjament de turisme rural. La situació geogràfica és estupenda, sobre el mar d’Ondarroa, concretament a Asterrika (Berriatua). Un bon lloc per fer servir de camp base i fer desplaçaments cap a tots els racons d’Euskal Herria.

 

Aquests dies plens de notícies, especulacions i pressions encobertes sobre el procés de pau, penso en ells, en el Fèlix i l’Amaia. He tingut el plaer de parlar amb ells de la situació del seu país, dels anys d’opressió que encara duren, de la manera de ser del seu poble, del seu sentiment de pertinença. I he quedat meravellat de la fermesa de les seves conviccions. De la sinceritat i la senzillesa del seu pensament.

 

Ara no vull fer cap reflexió política sobre aquell país. Només vull pensar amb la gent senzilla que, com ells, volen que els deixin en pau d’una vegada i poder exercir la seva condició natural de bascos en llibertat i alegria. Quin respecte poden merèixer pobles com el francès o l’espanyol que viuen esclafant d’altres pobles per xuclar-ne l’esforç i l’ànima?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *