Un Nadal tacat de sang

 

nadal

Aquest és el títol d'un llibre del meu besavi Salvador Cardús d'investigació històrica sobre els fets ocorreguts l'any 1351 al Monestir de Sant Cugat del Vallès. La Història explica que la Nit de Nadal durant la Missa del Gall celebrada en el Monestir i oficiada pel venerable Abat Biure uns individus de mala vida van atacar l'Abat i el van assassinar. Les raons d'aquests assassins i tot el context de la història us recomano que els busqueu en els llibres i a internet perquè són molt interessants i no es poden liquidar amb quatre frases en aquest bloc. Un dia amb més temps i tranquil·litat us explicaré la història d'Un Nadal tacat de Sang.

 

Pedra i Sang 

Demà aniré per primera vegada a veure la representació que fan d'aquests fets al Monestir de Sant Cugat en aquestes dates. L'obra teatral anomenada "Pedra i Sang" és un text de Josep M. Jaumà, amb composició musical de Joan Alavedra i direcció de M. Dolors Vilarassau.

 obra 

També en aquestes dates, des de Cerdanyola s'organitza el Camí de la Justícia per commemorar el camí que va fer el cerdanyolenc Berenguer de Saltells per matar l'Abat Biure. 

 Monestir

Des de la pàgina web infantil del Monestir de Sant Cugat es pot mirar el conte dibuixat d'aquests fets.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *