Els passos del Sinn Féin


Estic sorprès pel pas que ha fet el Sinn Féin avui mateix en reconèixer la nova policia i justícia nordirlandeses. Crec que és un pas encertat en el camí de la reunificació d’Irlanda. Entenc que és d’una transcendència històrica important. Fa molts anys que devoro llibres de la història d’Irlanda (especialment del segle XX) i del Sinn Féin i el moviment republicà en particular i m’apassiona l’illa, la seva gent, la seva música i la seva literatura. Somnio en passar uns anys a Irlanda i somnio viure-hi en directe la reunificació. Se’m posa la pell de gallina només de pensar-hi. N’hem d’aprendre moltes coses dels irlandesos si volem plantejar-nos algun dia fer els passos valents que ara s’estan fent allà. El problema que tenim és que aquí les concessions les estan fent molt abans de començar cap procés. Qualsevol que es vulgui anomenar independentista caldrà que ho demostri d’ara endavant, no només que ho reivindiqui en paraules.


Tornem a Irlanda. Penjo algun vídeo de l’Ard Fheis extraordinari que ha celebrat el Sinn Féin per debatre el reconeixement de la nova policia del nord. Hi ha un canal obert al You Tube per seguir tot allò que fa referència al Sinn Féin.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *