Jaume Ciurana i Johan Cruyff

He trobat força enginyós i interessant aquest comentari de divendres passat al bloc de Jaume Ciurana (CiU). No coincideixo amb la darrera frase per demagògica i tendenciosa, i sobretot perquè CiU ha fet el mateix durant molts anys malgrat que ara respiri oxigen nacionalista. S’ha de reconèixer, però, que està ben trobat.

1.- “Si un jugador de l’equip contrari es desmarca molt bé, el que has de fer és no marcar-lo” Johan Cruyff

Això és el que fa ERC amb el PSC. Han decidit fer veure que no el veuen, pensant-se, així que no els deixarà en evidència. El jugador de l’equip contrari es diu, per exemple, Ernest Maragall i la pilota, Decret de la tercera hora. Com que sabem que si el marquem no podrem amb ell, dissimulem com si la cosa no anés per nosaltres.

Això és el que fa el Govern de la Generalitat amb el Govern Zapatero. El jugador de l’equip contrari es diu Caldera i la pilota Llei de Dependència. Xiulem. Mirem cap a l’altra banda. No el marquem i així no es desmarcarà.

Magnífic. Dialècticament impecable, però futbolísticament i política suïcida.

2.- “Si tu tens la pilota, si tens més possessió, el contrari no la té, i per tant és més difícil que et faci un gol” Johan Cruyff.

Això és el que fa el PSC amb ERC. Ho ha fet des del primer dia amb el repartiment de responsabilitats i pressupost governamental. I ho fa cada dia marcant l’agenda política del Govern. Montilla i el PSC està fent un rondo enorme amb ERC que ja s’ha resignat a anar darrere la pilota i no tocar-la mai. De fet, ERC es va cansar la darrera legislatura i en aquesta, hom té la sensació que ni corren.

No serà que el que passa és que juguen tots en el mateix equip ?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *