Sinn Féin Ard Fheis

Aquest cap de setmana s’està celebrant l’Ard Fheis del Sinn Féin. És el congrés del partit celebrat cada any per revisar les estratègies del partit i validar la feina feta per la direcció, l’Ard Chomhairle (executiva nacional que es reuneix un cop al mes) o el Coiste Seasta (comitè permanent que es reuneix un cop a la setmana). M’agradava llegir els discursos dels líders del partit, Gerry Adams i Martin McGuinness, quan en penjaven el text a la web la setmana posterior a l’Ard Fheis. Els temps canvien i el Sinn Féin sap entendre per on van els canvis. Newsletters, podcasts, YouTube channels, MySpace, Bebo, Flickr, Media Center, etc. La màquina de propaganda del Sinn Féin sempre ha estat el seu fort. És tan senzill com entendre que pots fer molta feina i molt bona, però si no la comuniques, no serveix de quasi res. Ara puc veure i escoltar els vídeos de les intervencions dels màxims dirigents i gaudir de l’accent i entonació de l’anglès que parlen a Irlanda. Sempre he pensat que és una llàstima que el moviment republicà irlandès hagi de fer les seves intervencions en anglès i no usi sempre el gaèlic. També és cert que d’aquesta manera ho puc entendre. Però preferiria que parlessin en gaèlic i posessin subtítols en anglès.

Els òrgans de l’estructura política del Sinn Féin són aquests: Cumann (Branca local); Comhairle Ceantair (Executiva de districte, que són com les comarques catalanes); Cúige (Executiva Regional, que són les cinc divisions electorals per les eleccions europees: Dublin, Leinster, Munster, Connacht i Ulster -the Six Counties-); Coiste Seasta (Comitè permanent); Ard Chomhairle (Executiva National); Ard Fheis (Conferència Nacional).

Si voleu veure algunes intervencions, cliqueu damunt les fotografies dels dirigents.


Gerry Adams (primer hi intervé una persona convidada)

Martin McGuinness
Gerry Kelly
Martina Anderson

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *