Teaming per Catalunya

Per poc que llegeixis els diaris o miris la televisió segurament recordaràs que fa unes setmanes l’entrenador holandès del Barça va presentar un llibre juntament amb el seu autor a l’Ateneu Barcelonès. El llibre s’anomena Teaming i l’autor Jil van Eyle. Més que un llibre, Teaming és una iniciativa, una idea. Van Eyle proposa una fórmula de reunir microdonacions en àmbits com l’empresa. Consisteix en buscar suport dins de l’empresa (a iniciativa de qualsevol treballador o directiu) entre els companys de feina per donar individualment 1 euro (per exemple) de la nòmina de cada mes i reunir una quantitat entre tots prou significativa. Per exemple, en una empresa de 30 persones cada mes es recaptarien 30 € i cada any 360 €. L’objectiu és fer donació d’aquests diners a qualsevol organització no lucrativa amb finalitats socials benèfiques. Aquesta fórmula permet també uns beneficis fiscals per l’empresa (aquesta també hi ha de participar) de manera que pot destinar aquests beneficis fiscals a la donació col·lectiva. No hi perd res perquè no ha de descomptar aquest euro de la nòmina dels treballadors ja que aquests no el reclamaran.

Cal que quedi clar que Teaming no és una organització amb interessos ni res d’això. És tan sols la idea. Van Eyle proposa destinar els diners a qualsevol ONL i són els treballadors qui ho han de decidir. Si voleu més informació de la proposta d’aquest holandès, podeu consultar la web exclusivament en anglès i castellà teaming.info

Aquesta proposta que trobo intel·ligent i lloable, crec que podem mirar de promoure-la als Països Catalans com un sistema de contribuir econòmicament amb les organitzacions no lucratives que treballen per a la construcció nacional catalana. Què et sembla? Miraré de treballar-hi i fer-ho córrer.

2 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *