Kosovë: Història i futur

Text escrit com a comentari al bloc de Josep Margalef a l’apunt Kosovo Independent.
Jo sóc de l’opinió que la sobirania és una qüestió de voluntats actuals, de realitats. La Història permet entendre moltes coses i quasi sempre dóna resposta de la creació de nacions i identitats. Però la Història no pot ser l’àrbitre del futur. La Història ens ajuda a entendre, però no pot servir per justificar de forma exclusiva les decisions. Jo sóc partidari de la democràcia real. És a dir, de la voluntat dels pobles.
Actualment, Kosovë és un Estat també com a conseqüència de la Història. Si Ioguslàvia no hagués tractat les minories internes com ho va fer en el passat, segurament ara no hi hauria un Estat kosovar.
Catalunya té dret a decidir el seu futur si hi ha un poble que ho reclama. Ni la unió de les corones de la Península Ibèrica, ni les conquestes de Jaume I, ni la Transició, poden justificar ni emmanillar el futur de Catalunya. Ni els carolingis, ni els romans, ni els àrabs poden reclamar la propietat de Catalunya emparant-se en un moment pretèrit.
Som els actuals catalans (unionistes o independentistes) els que decidirem el futur de Catalunya. No dubtis que, quan siguem majoria, serem lliures!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *