Alcaldes i lideratge

Aquestes últimes setmanes estic visitant quasi 40 alcaldes de municipis catalans per un projecte de caràcter professional que estic duent a terme. És una experiència molt interessant. Per una banda, conec força millor pobles i ciutats perquè els visito i perquè parlem de la seva situació i els projectes que tenen en marxa o en cartera. Per l’altra banda, puc tenir un contacte de proximitat amb aquests polítics que viuen tan a prop dels ciutadans i m’expliquen la seva mirada del futur i de les dificultats de la seva gent.

Encara me’n queden uns quants per visitar i en tinc moltes ganes. Fins ara n’he pogut veure de tots colors (o quasi tots) polítics i, en la major part dels casos no és fàcil diferenciar-los ni endevinar cap a on apunten a nivell ideològic. La realitat els imposa la seva agenda política i tenen poc marge per fer polítiques d’esquerres o de dretes o classificacions clàssiques d’aquestes. En canvi, si que m’adono ben aviat de quins són els que s’impliquen i viuen la seva dedicació amb passió i energia, i quins són els que els agrada el poder o la trona.

Amb aquest apunt només vull assajar la idea que cada vegada serà més important el caràcter i el lideratge dels polítics que la seva ideologia o els seus principis. El poble farà costat a aquells que es mostrin sincers, enèrgics, implicats i decidits, i abandonarà als que parlin cada dia de principis i posin la ideologia per sobre de la realitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *