Ferran Soriano

Estic llegint el llibre d’en Ferran Soriano “La pilota no entra per atzar”. És un llibre fantàstic que acosta al lector l’experiència de gestió professional d’un club de futbol apassionant com és el Barça. Aquells que ens dediquem d’alguna manera o altra a pensar en la gestió d’empreses i les seves decisions estratègiques hi podem trobar bona part d’aquelles lliçons i realitats amb què topem dia a dia. Però en aquest cas barrejades amb la passió del futbol i el sentiment blaugrana.

Des de l’aparició de l’equip liderat pel Laporta fa sis anys, sempre em va interessar la figura d’en Soriano i les coses que deia. Un dels moments més interessants de la temporada era quan feia la presentació dels comptes del club a mitja temporada i al final (juntament amb el pressupost de la següent). La “generació del powerpoint” va portar un nou aire de professionalitat al club i, és a la vista de tothom, uns resultats econòmics, esportius i socials espectaculars. En Soriano és segurament el màxim resposnable d’aquest èxit. El llibre ho demostra abastament mantenint una humilitat digne de ser reconeguda i celebrada.

Evidentment, no és moment de fer campanya ni de pensar en eleccions. Ara és moment de guanyar títols i de preparar un bon equip per a l’any vinent. També és moment de recollir el resultat dels èxits esportius en forma d’increment de vendes i de contractes publicitaris i de promoció. Però l’any vinent hem de desitjar que en Soriano sigui el candidat d’una nova proposta que torni a repensar el club i a renovar-ne les formes.

A continuació, adjunto el vídeo de l’entrevista d’aquesta setmana a Ferran Soriano al programa de TV3 El Club. Mireu-la, però no deixeu de llegir el llibre. Per cert, un llibre amb pàgina web innovadora, amb possibilitat de personalitzar-ne l’edició en el procés de compra, amb possibilitat d’intervenir en l’elaboració d’un llibre virtual i algunes altres bones idees.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *