Gràcies Ibarretxe!

N’Ibarretxe és un dels personatges que m’ha generat més simpatia aquesta última dècada. Recordo quan el vaig poder conèixer l’any 1998 durant la campanya electoral basca. Juntament amb un grup de periodistes catalans vaig assistir a diferents actes i reunions de campanya dels diferents partits que es presentaven a aquelles eleccions. Evidentment, les que més il·lusió em feien eren les trobades amb el PNB i Euskal Herritarrok. A totes dues vaig poder intercanviar opinions amb els líders respectius: Arzalluz, Ibarretxe i Otegi (també Julen Madariaga, ara a Aralar). Poques, quatre paraules. Però recordo especialment l’atenció i respecte del senyor Ibarretxe. Jo aleshores tenia uns 19 anys (més o menys) i, per tant, no era un interlocutor a l’alçada del futur lehendakari. Tanmateix, ell em va dedicar una salutació personalitzada, atenta i quatre paraules molt amables que em van impressionar. En tinc un gran record d’aquell petit contacte i la petita xerrada que el va seguir.

Ara n’Ibarretxe ha anunciat que deixa la política. Potser no he estat d’acord amb el 100% de la seva política. Però m’ha fascinat en tot moment la seva actitud, la seva manera de fer, la seva dignitat institucional i patriòtica. Ha estat un polític ferm que ha mantingut amb intel·ligència les seves propostes i una clara voluntat de portar el seu país a un estadi de normalització total.

Des d’aquest modest blog, la meva més alta admiració i un petit homenatge.

Eskerrik asko Lehendakari!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *