USAP i catalanitat – Hervé Pi

Hervé Pi (membre fundador d’Aire Nou de Bao i cap de colla dels Castellers del Riberal) Publicat a Criteri 15-06-2009

A Perpinyà s’hi sol veure moltes banderes catalanes, amb la victòria de la USAP el passat cap de setmana s’ha superat tots els rècords. Ja dies abans tots els cotxes anaven de sang i d’or, cada casa lluïa una bandera a una finestra o a un balcó, i molta gent jove o més veterana duia els colors distintius dels catalans. El dissabte fou dia estrany, a les 8 del vespre tothom era a davant d’un televisor amb una barreja de sentiments d’esperança i d’angoixa. La joia esclatà al cop de xiulet final, quan tots érem assegurats de la victòria. Amb uns minuts amants de rugbi o no omplien els carrers de Catalunya nord.

Com analitzar les diverses manifestacions festives que han envoltat aquesta victòria? Aquesta efusió de banderes i d’eslògans (majoritàriament en francès) a favor dels catalans és només un foc d’encenalls, no té res de polític, una mena d’exultació sense fonaments seriosos o amaga sentiments reals?

Continuar llegint…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *