Avortament i responsabilitat, un debat interessant

El de l’avortament i la llei que l’hauria de regular, és un debat molt interessant si no se simplifica i es defensen posicionaments maniqueus.

M’interessa, més que aquesta consideració del Sostres a la mort i tot plegat, la consideració de la responsabilitat de les persones. És a dir, el fet de qui pot autoritzar l’avortament i en quines condicions. Cal el vistiplau dels pares? No cal? Si la noia (i el noi on és?) ha quedat embarassada als setze anys i no ha previst prendre precaucions, és prou responsable per decidir un avortament?

Conec persones que han passat per l’experiència de quedar embarassades als setze i disset anys. És clar que no és el moment òptim, però en alguns casos la maduresa i responsabilitat era més gran i en d’altres era minsa.

Per altra banda, he conegut persones de trenta anys que tenien els fills en aquesta edat ja ‘prou avançada’ i que mai els consideraré prou responsables per educar criatures. L’edat no és un indicador prou fiable de la capacitat d’algú per prendre decisions. Tanmateix, cal poder legislar sobre les coses i fer-ho amb criteris ‘objectius’.

L’avortament és sempre el fracàs d’algú o d’un projecte. En alguns casos és la sortida a una situació indesitjable (una violació, etc.). Jo em concentraria a reforçar el moment previ: l’educació, l’assumpció de responsabilitat, la maduresa.

No creieu que avui som infants fins molt endavant? L’adolescència no s’allarga massa? No trobeu que hi ha nois i noies de vint-i-cinc anys que semblen pre-adolescents? Penso que caldrà fer una revolució en l’àmbit de l’educació familiar, però també en l’espai escolar i a l’orientació dels programes de televisió i el món empresarial que promou productes idiotitzants per a la canalla i fa publicitat insultant.

Si m’ho deixeu dir, estic convençut que serà més viable fer aquesta ‘revolució’ des de Catalunya que des d’Espanya. És a dir, essent un país lliure.

(per cert, he buscat al google imatges alguna fotografia o dibuix per il·lustrar aquest apunt i he trobat fastigós la manipulació d’imatges indecents que fan certes entitats anti-avortistes d’orientació catòlica)

1 Comment

  1. És cert que el jovent actual està molt idiotitzat. Per una banda els nens són cada cop més prematurs (sexe, alcohol, etc) i per l’altra triguen molt (o no hi arriben mai) a ser adults. Opino que les discoteques i el que es ven com a “coses del jovent” contribueixen a tenir els joves en estat vegetatiu.

    El futbol també ajuda, per cert.

    Un salut cordial Pere

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *