‘Seekers & solvers’

Les organitzacions tenen èxit en funció de si els seus membres són ‘seekers’ o ‘solvers’. És a dir, hi ha dos tipus de persones: aquells que sempre miren de trobar totes les pegues i inconvenients d’allò que es vol fer i aquells que davant de qualsevol dificultat busquen la manera de resoldre-la.

Aquest binomi es pot aplicar a tots els àmbits de la vida. Passa a les empreses, a les institucions, a la família, al veinat, entre els amics i al carrer. Quan en una organització amb finalitats col·lectives hi ha un grupet de ‘seekers’, aquesta pot quedar paral·litzada pels entrebancs constants i irresponsables del grupet. Si mai he de crear un equip per a treballar o per aconseguir qualsevol objectiu, el primer que miraré és de descartar els problemitzadors i implicar-hi els resolutius. Un sol ‘seeker’ pot fer més mal que mil ‘solvers’, un bon ‘solver’ val més que mil ‘seekers’.

Les paraules ‘seekers and solvers’ les utilitza amb molta intel·ligència l’empresa Innocentive, que es dedica a connectar empreses o organitzacions que tenen un problema per resoldre amb persones que poden trobar-hi la solució. Innocentive és una empresa de solucions innovadores que utilitza les dues paraules en un sentit diferent al que els he donat jo, sobretot en el cas dels ‘seekers’.

2 Comments

  1. Hola Pere,
    Ja no recordo com he acabat aquí, però estic content d’haver-hi arribat. Aquesta reflexió l’he trobat molt encertada.
    Una abraçada,

  2. Pensava que parlaves del merder de Rcat.
    Espero que se solucionin les diferències d cara a una candidatura unitària a les properes eleccions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *