Orteu, Carretero i Acontravent

He tingut la sort de llegir el llibre que ha escrit Francesc Orteu (Facebook) sobre Joan Carretero editat per Acontravent. El llibre es titula ‘Carretero. Retrat d’un metge que fa política’ i és un compendi de reflexions i anècdotes que Orteu ha anat caçant per intentar descobrir l’autèntica ànima del president de Reagrupament. És un llibre curt i directe, però molt interessant. Estic convençut que Orteu ha fet un llibre que imita intencionadament al personatge que retrata: amb poques paraules, contundent, directe i franc. L’autor no s’està de marcar distàncies amb el personatge i el moviment que lidera, mostra constantment el seu escepticisme polític, i manté sense pensar-s’ho els conflictes interiors que li crea el fet d’estar-lo escrivint. Dilluns en fan la presentació a Barcelona (19.30 Facultat de Comunicació de Blanquerna, Carrer Valldonzella, 23) i dimarts es podrà comprar a totes les llibreries.

L’editorial Acontravent és com un regal caigut del cel. Quim Torra, l’editor, ha decidit publicar llibres intel·ligents i atrevits. ‘El nostre heroi, Josep Pla‘ d’Enric Vila, ‘Estimat doctor / Admirat Mestre, Pau Casals i Josep Trueta‘, ‘El periodisme silenciat. Just Cabot‘ de Valentí Soler, només en són alguns exemples destacats. Però espero sense treva la sortida a la llum ben aviat de ‘Sí, ministre‘, el llibre que supera la sensacional sèrie de la BBC escrit pels seus guionistes, i traduïda per Toni Aira.

2 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *