El carnaval és una patologia social

Desconec si forma part del currículum d’estudi de les facultats de psicologia o medicina del nostre país, però el carnaval mereix la qualificació de patologia social. Potser també hi haurien d’intervenir els sociòlegs o, fins a cert punt, l’antropologia. Sigui qui sigui qui en tingui les competències acadèmiques, cal estudiar les causes, els símptomes i les conseqüències, és urgent trobar el tractament o la medicina que ens pugui curar aviat.

La necessitat de disfressar-se és una cosa que sempre m’ha posat nerviós quan en sóc observador. No m’agrada disfressar-me, però em posa nerviós quan ho fan els meus coneguts. Quin coi de mancança emocional tenim que ens veiem atrets per vestir-nos de mico o de monja.

Un cop m’he pres uns quants calmants i algunes herbes relaxants, observo la ‘gent’ que desfila per davant de casa i encara ho entenc menys. Què carai fan disfressats de negres o de moros ara que cada dia en veiem centenars quan anem de casa al tren? A qui se li acut disfressar-se de persona? Què vol dir això? Què deu pensar un senegalès de Terrassa quan veu una comparsa sencera d’individus disfressats de negres amb un òs al cap? Ho trobo un insult o despreci de molt mal gust. Per què hi ha gent que es disfressa de negre ‘com un primitiu’ quan els únics primitius que hi ha són els que es disfressen?

A més, cada dia veig més gent disfressada durant tot l’any i, per tant, el carnaval ha perdut el sentit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *