Una història de la terra i el vi

Fa uns quants anys havia d’escriure un guió cinematogràfic i vaig voler inspirar-me en el context de la crisi a les vinyes provocada per la fil·loxera al nostre país a final de segle dinou. Vaig llegir força documents sobre els fets tràgics que van trasbalsar el camp i que en van revolucionar la incipient indústria associada. La història que volia explicar ambientada en aquest temps i context, no va funcionar i no vaig acabar el text.

Avui, deu anys després d’immergir-me en aquells fets, hem visitat un celler al Priorat i el seu ‘amo’ ens n’ha explicat els secrets i la història de la seva aventura. Ha estat excepcional perquè el vi que en resulta és considerat un dels cent millors del món. Descobrir-ne el procés i el plantejament de l’amo és un veritable privilegi.

Ara veig clar quin va ser l’error d’aquell intent meu d’escriure sobre tot això que avui he conegut de primera mà: fer-ho a distància sense visitar el lloc i la gent que havia de protagonitzar aquell relat. Avui ho faria diferent i, segurament, amb una bona copa de vi al costat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *