Els meus llibres d’instruccions

Els reis d’aquest any m’han portat quatre llibres d’instruccions. Dos ja els he llegit. He combinat l’anglès i l’espanyol. Miro de llegir-los en anglès per allò de practicar, un bon propòsit de la nit de cap d’any de cada any. Si hi ha paraules rares que no entenc, faig una segona lectura de seguretat en espanyol. De moment, els dos que he llegit són en molts idiomes, però no en català. Els de Ciudadanos i el PP podrien reclamar un bilingüisme més repartidet i començar pels llibres d’instruccions, i no només en les quatre coses on el català s’imposa.

Els dos que he llegit són el d’un aparell rodó que aspira tot sol la brutícia del terra de casa i el d’un termòmetre frontal d’infrarojos. Tots dos apassionants! Molt breus. Tant, que no m’han resolt els dubtes que ja tenia abans d’obrir els paquets.

Els dos que no he tingut temps de llegir són el d’un aspirador portàtil pel cotxe, que s’endolla al forat de l’encenedor, i la biografia del Steve Jobs, escrita per Walter Isaacson. La segona és l’autèntic llibre d’instruccions de l’any. Jo no sóc un fanàtic del personatge, ni tampoc de la companyia i els productes que va crear. Però professo una certa admiració a la gent que ha sabut crear i transformar. I Steve Jobs és un exemple de la veritable innovació, que és la dels models de negoci, la dels nous usos i la de la comunicació.

El de l’aspirador de cotxe miraré de matar-lo qualsevol dia d’aquesta setmana. Però el llibre d’instruccions del Jobs l’hauré de deixar per d’aquí a unes setmanes, que ara tinc un embús.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *