El coratge, la qualitat que garanteix totes les altres

L’admirat Winston Churchill va dir: ‘És lògic que es consideri el coratge com la primera de les qualitats humanes, perquè és la que garanteix totes les altres’. I em sembla que tenia raó. En qualsevol cas, miro de preservar el coratge i no perdre’l mai. És útil pels bons moments i pels dolents. Tenir coratge no et salva de cap mal. Tenir coratge no et fa la vida més fàcil. Tenir coratge no et fa millor. Però no es pot viure en un món que sovint es presenta desagradable sense coratge. A mi me’n cal poquet, perquè visc en una certa comoditat que, posada al costat de la penúria i les dificultats en que viu molta gent, es pot considerar un privilegi. Ningú no m’ha regalat res. A casa sempre m’han ajudat com s’ajuda a un fill quan comença a espavilar-se. Però lluito cada dia per tot el que vull. I no em queixo. En la meva dimensió, modesta, necessito també coratge. Més o menys, tots en necessitem. Si no, ens convertim en nihilistes. Perdem l’interès. No donem valor. La societat necessita molt coratge. I en molts casos, molta més justícia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *