Què poden fer els serveis d’intel·ligència espanyols per aturar la independència?

Informe de VilaWeb sobre les estratègies a l’abast dels organismes d’informació vinculats a la seguretat de l’estat per boicotar el procés sobiranista

20130219-073059.jpg
La independència de Catalunya posa en perill dos principis fonamentals del nacionalisme espanyol: la integritat territorial i la viabilitat econòmica d’Espanya. Tots dos fonaments han garantit fins ara un ‘modus vivendi’ que ha permès a l’estat de finançar grans infrastructures de ‘modernització’ –encara que moltes vegades en la línia equivocada: AVE, aeroports, etc.– i un nou estatus en l’ordenament internacional. I ho ha garantit gràcies a l’escanyament financer dels Països Catalans, que integren tres de les comunitats autònomes amb més dèficit fiscal de l’estat.

Que una part –el Principat– d’aquesta font generadora de riquesa decideixi d’acabar aquest model i fer el seu propi camí, no és vist per això des de les estructures de poder espanyoles com una opció política raonable democràticament, sinó com un risc enorme per a Espanya. Per això, l’estat pensa a activar totes les estratègies i els recursos que tingui a l’abast per frenar i tallar de soca-rel la possibilitat de la independència de Catalunya.

CONTINUA LLEGINT, AQUÍ.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *