Junqueras president?

El camí cap a la independència és ondulat –per dir-ho a la manera de Montaigne–, i encara ho serà més d’ara endavant. És un camí ple de pujades, baixades i paranys. Alguns d’aquests paranys els prepara l’adversari –com toca– i  la resta –els més perillosos– ens els parem nosaltres mateixos. Entre aquests que ens parem nosaltres hi ha els sondatges i, especialment, la reacció quan se’n publica un. Les enquestes són eines al servei d’una acció política o d’una voluntat de poder. Per això, un país realment lliure necessita ciutadans crítics de debò, que qüestionin tot allò que llegeixen, veuen o escolten. I no tan sols crítics amb el poder –cosa molt necessària–, sinó també crítics amb les formes que utilitza per aconseguir els seus objectius en qualsevol àmbit: econòmic, polític, social, mediàtic, etc.

[Continua llegint…]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *