Debats que no toquen?

Construir un país sense debat és com fer una casa sense ciment. I a Catalunya som gent de debat i no ens estarem de fer tots els que calguin per construir el model de país que entre tots considerem més bo, més just i més equilibrat. Hem començat el tram final —que fa pujada— del camí de la independència. I som en un moment delicat perquè la línia que separa lꞌèxit del fracàs és molt prima. Algunes veus —jo també— demanem concentrar-nos a fer els passos que ens apropin a la independència i mirar de deixar en un segon pla les visions i les ideologies particulars per evitar obrir lluites que ens poden dividir. Ara bé, deixar en un segon pla no vol dir aparcar. Vol dir que aquestes visions diferents de com ha de ser el país no hem de deixar mai que ens allunyin de lꞌobjectiu comú de la independència. Per dir-ho dꞌuna altra manera, hem de fer un pacte no escrit que ens comprometi a treballar per la independència encara que no estiguem completament dꞌacord amb les formes que prengui el nou estat.

[Continua llegint…]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *