Duran, Herrera i Navarro, un front pel permís per a decidir

L’informe del Consell Assessor per a la Transició Nacional sobre la consulta d’independència ha estat, d’alguna manera, la prova del nou del procés sobiranista. Fins ara, cadascú mirava d’imposar les seves teories sobre què calia fer i ningú no gosava explicitar cap posició sobre el pla B. En aquest país la política permet moltes coses que en uns altres indrets farien de mal sostenir. Per exemple, en vista d’un objectiu de país tan gros com aquest que es pretén, no és normal que hi hagi partits polítics –que en principi volen fer-se càrrec de la ‘res pública’– que no tinguin cap posició definida i clara sobre la fórmula de futur que proposen per a Catalunya. Com hem dit en articles anteriors, a mesura que ens acostem a la decisió, tothom es trobarà obligat a abandonar la indefinició i haurà de prendre partit. Però, vegem què ha passat ara que s’ha escrit en un document quins són tots els possibles camins perquè el poble català –la part que viu al Principat– pugui decidir si vol ser lliure o morir.

(Continuar llegint…)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *