Democràcia catalana, la primera decisió

No ens cansarem de repetir que la proclamació d’un estat per a Catalunya és una oportunitat excepcional de refer o canviar moltes coses que no ens agraden del model polític, econòmic i social actual. Si ens declarem independents sense aprofitar-ho per endreçar i fer neteja, viurem amb una doble frustració: la de la mediocritat que avui governa molts àmbits de la vida, i la de no poder donar-ne les culpes a ningú de fora. Per tant, no hem de defugir el debat sobre com volem que sigui aquest nou estat. De fet, anar-lo definint ja és una manera de construir-lo i de guanyar la independència. Pensar en un model propi d’institucions, de sistema democràtic, de criteris legals, de servei de seguretat, etc., és una manera de començar a ser independents. I com deia aquell: ‘La independència no es proclama; s’exerceix.’

[Continuar llegint…]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *