El poder d’un poble que, greument, ha escollit

El combat dels arguments en favor i contra de la independència podem guanyar-lo per dos motius: perquè tenim raó i per incompareixença del rival. Però el problema és que el partit que juguem no és tan sols un combat d’arguments. Si fos això rai, ja faria molts anys que l’hauríem pogut guanyar. La independència no l’atenyerem pel fet de tenir molta raó i una munió d’arguments. Tenir-los és fonamental, però no decisiu. Ens cal guanyar alguns altres combats en què, de bon principi, no tenim avantatge. El combat legal, el combat de poder i el de la influència. L’únic en què potser anem lleugerament avançats és el combat de majories, però caldrà comprovar-ho quan sigui l’hora de la veritat i tota la carn sigui a la graella –i no refiar-se dels indicadors de les enquestes, per més que puguin ser ben fetes.

[Continuar llegint…]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *