Soldats d’una causa invencible

Pensar que des que el 1659 el Tractat dels Pirineus començava a enderrocar la catedral catalana, que han passat tres segles i mig, i que no hem abandonat l’abnegada lluita, és vertiginós. Cinquanta anys després de ‘perdre el nord’, el fatídic resultat de la Guerra de Successió ens deixava sense cap protecció com a poble. La pèrdua de les estructures de poder, les lleis i la incipient democràcia catalana ens deixava despullats nacionalment. I un cos sense cuirassa és un cos en perill constant. Contra tot pronòstic, contra tots els exèrcits i poders, contra totes les lleis, hem resistit i hem sabut preservar el caràcter de poble i de nació.

[Continuar llegint…]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *