El servei d’intel·ligència de Catalunya

El servei d’intel·ligència, en termes estrictes, és la recol·lecció d’informació i dades, l’anàlisi d’aquestes dades i la producció d’estratègia a partir de les conclusions extretes. Em sap greu si desfaig la fantasia que alguns podien tenir sobre les operacions secretes, els assassinats selectius, els sabotatges, la infiltració en organitzacions dissidents i els espies en missions perilloses a tot el món. Però cal diferenciar els serveis d’intel·ligència dels serveis secrets o dels grups d’intervenció especial, policíacs o militars. Si bé és cert que de vegades algunes d’aquestes tasques les fa una mateixa institució, cada cosa és cada cosa. Intel·ligència, espionatge, seguretat i defensa són àmbits que s’encavalquen, però no diferenciar-los ens pot menar a errors d’interpretació.

(Continuar llegint, ací)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *