La imparable decadència de l’antic règim

S’ha acabat el joc que semblava etern: reivindicar i acotar el cap. Les rebaixes catalanes s’han acabat. Espanya no se’n sap avenir. De fet, no s’ho creu i actua com si no hagués canviat l’esquema. Espanya sap que al final Catalunya sempre acaba reculant. I vol guanyar. Es vol imposar com ha fet sempre. Sense jugar. ‘Veniu a presentar el vostre projecte al congrés espanyol’, ens diuen. ‘Ja veureu com torneu a la vostra estimada terra amb la cua entre cames una vegada més’, pensen. S’ho imaginen així i els sembla veure-ho clar, perquè és així com ha estat sempre. Bé, si mai un català ha plantat cara, li han tallat el coll i no se n’ha parlat més. ‘Veniu… veniu al congrés…’

(Continuar llegint)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *