Quan les ideologies maten les idees

‘Les ideologies discuteixen per manca d’idees.’ Aquesta és una sentència brillant de moltes que va escriure Jem Cabanes a l’excepcional mail obert ‘Impressions a setanta-cinc anys d’exili‘ de la setmana passada. Va ser aquesta idea tan ben dita que em va fer recuperar una reflexió que feia temps que em ballava pel cap. En l’article ‘Contra el consens‘, de l’agost del 2013, ja ho havia apuntat d’una altra manera: ‘No m’interessa la pluralitat, sinó la complexitat –prefereixo un parlament bipartidista en què prevalguin els candidats i les idees de les persones, que no una cambra amb disciplines orgàniques de coloraines–.’ Avui, si m’ho permeteu, ho acabarem de comentar.

(Continuar llegint)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *