L’operació Felipe VI contra la independència de Catalunya, en quatre hipòtesis

493L’abdicació del rei Juan Carlos de Borbó té relació directa amb el procés d’independència que va emprendre Catalunya fa uns quants anys? Lògicament, el monarca espanyol no ho va reconèixer ahir explícitament en el seu discurs. Però el calendari i el context polític donen pistes del pes que ha tingut en aquesta decisió l’auge de l’independentisme. L’afebliment del bipartidisme en les eleccions europees, el triomf d’ERC a Catalunya, la victòria rotunda dels sobiranistes, l’ascens de forces republicanes a Espanya… tot plegat hi ha influït de segur, en l’abdicació. Alhora, la incapacitat de Juan Carlos de pilotar l’estat contra el procés sobiranista, juntament amb les pressions internacionals creixents, poden haver obligat aactuar ràpidament sols cinc mesos abans de la consulta d’independència.

El successor dinàstic, el príncep Felipe de Borbó, assumeix un farcell de conflictes oberts que demanen resposta. I el més important per a l’estat és l’avenç de l’independentisme català. Per tant, és lògic de sospesar quina pot ser l’estratègia borbònica per a frenar el procés. A continuació us presentem quatre hipòtesis sobre aquesta maniobra que ha sorprès tothom:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *