Les preguntes pertinents de Joan Sales

Captura de pantalla 2014-06-07 a les 11.13.20Barcelona, dissabte 8 de maig de 1937

El govern de la Generalitat ordena a la CNT d’abandonar l’edifici de la Telefònica ocupat pels anarquistes des del començament de la guerra. El capitost de la columna Durruti, Ricardo Sanz, fa tornar tots els seus milicians a Barcelona i abandonen el front. Segons Sanz, el govern de la Generalitat ha provocat la CNT ‘como un perrito que ladra a un león’. Joan Sales observa la situació com a ‘tècnic’ de la columna Durruti. Hi és a contracor. Hi ha estat destinat per l’Exèrcit de Catalunya després d’haver passat per l’Escola de Guerra de la Generalitat. Els anarquistes decideixen –en una assemblea en què no falten els discursos més abrandats dels seus dirigents—d’emprendre la rebel·lió contra el govern legítim de Catalunya. Mentrestant, la guerra continua i al front falten soldats per a combatre les escomeses dels feixistes.

[Continua llegint…]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *