No subestimem el poder de l’antic règim

‘No caus perquè siguis feble, sinó perquè et penses que ets fort’, diu un proverbi jueu que trobo molt adient per a la situació actual. L’antic règim es mou coordinadament des de fa unes quantes setmanes. El rei Juan Carlos abdica; Rubalcaba plega; Duran diu que ho farà; Navarro ho va anunciar ahir. Podem pensar, confiats, que el fracàs de la tercera via mena els dirigents a apartar-se. Però subestimar el poder de l’adversari és el primer pas cap a la derrota. No sé si els moviments que veiem aquests dies arriben a temps de frenar el procés o si fan salat. No sé si l’encerten i poden obrir una bretxa entre els favorables del dret de decidir o si ens faran anar més cohesionats cap al 9-N. Però em sembla més intel·ligent de desconfiar de la jugada de l’unionisme que no pas de riure i pensar que s’esfondren.

[Continuar llegint…]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *