De l’eufòria a la brega: un procés ondulant

Michel de Montaigne deia que la vida era ondulant. A fe de Déu, que ho és. Si el pensador occità hagués viscut el procés d’independència de Catalunya no hauria fet sinó confirmar i reforçar la seva tesi. Els independentistes passem de l’eufòria a la brega amb una facilitat que sobta. Abans de cada gran salt, fem debats a vida o mort i ho veiem tot perdut. Però cada vegada acabem fent un salt més gran que l’anterior. I és que la llavor de la desconfiança sembrada durant tants anys de subordinació no podia ser tan fàcil d’extreure. Com hem dit sempre, la independència comença en un mateix. Fins que no s’actua com un ciutadà lliure és molt difícil d’aconseguir la llibertat del teu poble. I la confiança és un ingredient imprescindible del ciutadà lliure.

[Continuar llegint…]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *