La consigna del govern espanyol al Cercle d’Economia: ‘S’ha acabat l’equidistància’

Les jornades del Cercle d’Economia de Sitges d’enguany han estat marcades pel polèmic episodi de les preguntes perdudes al president Puigdemont. La inauguració es va fer dijous amb una intervenció del president de la Generalitat davant els empresaris i economistes aplegats a l’auditori (crònica de l’acte). La rebuda d’enguany al president va ser clarament més freda i més hostil que als anys anteriors. El president del Cercle, Juan José Brugera, va fer una presentació de Puigdemont que tampoc no s’ajustava al principi de transversalitat i de neutralitat que històricament havia volgut encarnar l’entitat.

La polèmica actuació de Brugera
Brugera va dir: ‘Demanem que l’acció del seu govern s’ajusti al marc legal.’ També va instar Puigdemont a anar al congrés espanyol a explicar ‘el malestar dels catalans’. I no va dubtar a afirmar que les enquestes demostren que la majoria dels catalans volen ‘un millor encaix’. Aquesta intervenció poc neutral encara es refermà més quan, a l’hora del col·loqui, l’organització ‘va perdre’ les preguntes que s’havien formulat per escrit a Puigdemont. Brugera tan sols en va filtrar una de molt agressiva: ‘A Catalunya no hi ha les condicions equitatives per a un referèndum perquè el govern no és neutral i els mitjans de comunicació catalans fa anys que adoctrinen contra Espanya i oculten les greus conseqüències de la independència.’

[Continuar llegint…]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *