Núria Gibert: ‘Ens decep l’actitud de la cúpula dels comuns quan hi ha la democràcia en joc’

Entrevista a la portaveu nacional de la CUP sobre els mesos decisius cap al referèndum: ‘Més val que hi hagi una crisi de govern ara que no al setembre’

Menys de tres mesos abans del referèndum i un terreny molt definit en el full de ruta. Aprovació de la llei del referèndum, convocatòria, campanya i votació. I l’endemà passat de la proclamació definitiva del resultat, proclamació de la independència al parlament. Les coses són tan clares que hem volgut parlar amb la CUP per saber si tenen la mateixa impressió. També volíem saber si després de l’episodi Baiget encara hi ha dubtes sobre la determinació del president i del govern en relació amb el referèndum. Parlem amb la portaveu nacional de la CUP, Núria Gibert, que es manifesta perplexa i decebuda per l’actitud de la cúpula dels comuns i que no descarta que la seva candidatura entri al govern, si cal, per assegurar l’èxit del referèndum. Parlem també de la pugna entre Endavant i Poble Lliure i de la previsió que han fet en cas de repressió de l’estat espanyol.

Encara resten dubtes dins la CUP sobre la determinació del govern de fer el referèndum?
—Cal que el govern es comprometi al cent per cent amb el referèndum. No és una qüestió de fe de la CUP en el govern. És una qüestió de necessitat del procés quan som a tres mesos pel referèndum. Declaracions com les de Baiget no ajuden gens a crear confiança. Les dilacions i les actituds porugues tampoc no ajuden gens ni mica. Cada actitud temorosa que veiem, la denunciarem. Així com ho vam fer amb el conseller Baiget, ho continuarem fent. Ara no és el moment d’aquestes actituds i la màxima responsabilitat la té el govern.

I si la reacció del president és la que va tenir amb Baiget, no n’esteu satisfets?
—Puigdemont fa la mateixa lectura. És normal perquè aquelles declaracions són clarament desmobilitzadores i emplacen a tenir por. Celebrem que Puigdemont prengués aquella decisió i ho fes ràpidament.

[Continuar llegint…]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *