Mireia Boya: ‘Llarena ha saltat i m’ha dit si volia que em processés per rebel·lió’

L’ex-diputada de la CUP relata a VilaWeb com ha anat la declaració que ha fet enfadar el jutge del Suprem

Mireia Boya, membre del secretariat de la CUP i ex-presidenta del grup parlamentari, ha anat al Tribunal Suprem espanyol, a Madrid. El jutge Pablo Llarena l’havia citada per comunicar-li el processament per un delicte de desobediència en la causa general contra l’independentisme. Quan ha sortit del tribunal, Boya ha relatat a VilaWeb com havia anat la seva intervenció, que ha fet a petició pròpia i que ha fet saltar el jutge.

—El jutge Llarena us ha amenaçat d’acusar-vos també de rebel·lió. Com s’ha arribat a aquesta situació?
—Li parlava de la parcialitat que té ell i tota la sala penal del Suprem en les actuacions d’aquesta causa. Li he posat diversos exemples d’afirmacions que hi ha a la interlocutòria de processament. Li he dit que és més una sentència que no pas una interlocutòria. Té la forma d’una sentència. I li he dit que això demostra que la sentència ja està escrita o dictada.

—L’heu fet sortir de polleguera?
—No ho sé. Li he dit que era molt incoherent que per tramitar a registre del parlament la llei de referèndum, la de transitorietat i les propostes de resolució de la declaració d’independència m’acusés de desobediència, mentre que la persona que va permetre el debat de la meva iniciativa entrant aquestes lleis i propostes al registre, Carme Forcadell, fos a la presó i li demanés trenta anys per rebel·lió. Ja fa quaranta dies que és a la presó. Li he dit que això demostrava que hi havia una intencionalitat política i una clara parcialitat en les seves actuacions.

[Continua llegint]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *