Carles Agustí: ‘Dic a Alfred Bosch que hem d’anar junts perquè la llista més votada no sigui ni la d’Ada Colau ni la de Manuel Valls’

Entrevista al candidat de les primàries del PDECat a Barcelona, que proposa una aliança independentista per a impedir la victòria de Manuel Valls i Ada Colau

Avui s’acaba la campanya de les primàries del PDECat per a triar el candidat a les eleccions municipals de Barcelona d’ací a un any. S’hi han presentat Neus Munté (entrevista) i Carles Agustí. Més de dos mil associats del partit decidiran els pròxims dies qui presidirà la llista electoral. Però encara poden canviar moltes coses. De fet, Carles Agustí exposa en aquesta entrevista algunes possibilitats que exigeixen una entesa amb altres formacions per a evitar una victòria de Manuel Valls o d’Ada Colau el 2019. Comencem parlant de Barcelona, abans de tractar també la qüestió de la República i alguns aspectes personals i vitals de Carles Agustí.

—Quines vibracions heu tingut durant la campanya de les primàries?
—Tinc bones sensacions i crec que el missatge que he transmès connecta amb els nostres associats. Més enllà d’un model de Barcelona clar, amb el lema ‘Obrim Barcelona’, també he procurat parlar dels temes que preocupen els associats. En aquesta primera fase voten els dos mil associats del Partit Demòcrata, i les preocupacions tenen a veure amb Ada Colau, la manca de projecte per a Barcelona, qui dibuixa un millor projecte de ciutat per als pròxims anys, però també hi ha preocupació per la situació del país, pel fet que Barcelona no exerceixi de capital de la República… I també preocupa el model de partit. Ja fa uns anys que aquest partit fa un exercici molt interessant de resituació que encara no hem culminat. Junts per Catalunya pot ser un bon port d’arribada per a fer realitat el partit modern, de segle XXI, àgil i amb estructura més líquida i horitzontal. Jo crec que he connectat amb les preocupacions dels associats i la sensació és bona. Estic satisfet.

—En què es diferencia la vostra proposta de la de Neus Munté? Què oferiu de diferent?
—Faig valdre la meva experiència i trajectòria política i professional. Per tant, un coneixement més bo de Barcelona. He estat comissionat de participació ciutadana i associacionisme, i això m’ha donat un coneixement molt capil·lar dels problemes i inquietuds de cada barri i cada districte de la ciutat. Des d’aquesta responsabilitat, jo portava la relació amb les sis mil associacions de Barcelona i amb els ciutadans. També faig valdre la meva expertesa en govern obert i transparència. Expertesa en les vies de transformació i modernització de les administracions públiques, els partits i la política des de l’obertura, la proximitat, la pedagogia, la comunicació… I també tinc una trajectòria internacional. Més enllà dels avals ciutadans que ens demanava la normativa de les primàries, vaig presentar vint avals de personalitats internacionals. Un dels accents que poso a la campanya és la vocació internacional. També vull destacar la meva aposta per Junts per Catalunya com a port d’arribada del debat sobre la construcció d’un partit realment modern i adaptat al segle XXI.

[Continuar llegint]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *