Josep Enric Dallerès: ‘Quan hi ha conflicte entre Catalunya i Espanya, Andorra en rep les conseqüències’

Entrevista a l’escriptor i poeta que fou ministre, president del parlament i conseller general andorrà

Josep Enric Dallerès és una veu important de les lletres andorranes. A més, és tota una institució de la política amb experiència d’haver estat ministre d’Educació, president del Consell General, Síndic General, ambaixador al Consell d’Europa quan Andorra n’ostentava la presidència… També és poeta i ha escrit algunes novel·les. L’última obra és Vuitanta-dos dies d’octubre (Anem editors, 2018), un poemari sobre la tardor catalana, entre el referèndum del primer d’octubre i les eleccions del 21 de desembre, observada amb preocupació des d’Andorra. Aquest llibre serà presentatper l’autor i la filòloga Maria Barquet el dimecres 30 de maig a les set del vespre a l’Espai VilaWeb (carrer Ferlandina, 43, a Barcelona). Aprofitem ara per parlar-ne amb ell, però també del conflicte entre Catalunya i Espanya, de les conseqüències que té per Andorra, les incomoditats viscudes, i la mirada europea.

Què hi trobem, al poemari? Quin origen té?
—L’origen dels Vuitanta-dos dies d’octubre són els esdeveniments del 1r d’octubre. Jo era a Andorra. Vaig començar a rebre imatges d’allò que estava passant a Catalunya. D’una banda, rebia imatges de Barcelona i, d’una altra, de la zona de Girona. La reacció que vaig tenir va ser escriure un primer poema que vaig compartir a les xarxes socials. L’endemà en vaig fer un segon. L’endemà, un altre. I així durant vuitanta-dos dies fins al 21 de desembre. Perquè un dia o un altre s’ha de parar.

[Continuar llegint]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *