Tres peces diferents de Patrick Radden Keefe però amb un element comú: la màxima qualitat periodística

Si us agrada el bon periodisme, us recomano molt la lectura dels llibres de Patrick Radden Keefe que ha editat en català Periscopi.

‘No diguis res’ és el relat de la història de violència, amenaça i silenci viscuda a Irlanda del Nord, amb un tracte especial a les conseqüències humanes. Un llibre cuinat en primera persona, amb fonts directes i bons contrastos. Una mirada complexa dels anys més durs de la lluita republicana per la reunificació d’Irlanda.

‘L’imperi del dolor’ és la història de la família Sackler, una de les més riques i poderoses del món, propietaris de l’empresa productora i distribuïdora de l’OxyContin, un opiaci que ha provocat milers de morts i milions d’addiccions als EUA. Periodisme d’investigació de primer nivell i a fons.

‘Canalles’ és un recull de dotze reportatges que Radden Keefe ha publicat al llarg dels anys a la revista New Yorker sobre personatges poc exemplars i edificants (per dir-ho suaument). És una mostra magnífica de periodisme narratiu que ens indica que hi ha molt camp per recórrer.

Són tres llibres diferents però amb un element comú: la màxima qualitat periodística.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *