El genocidi ruandès: cent dies de terror (revista Sàpiens)

L’abril del 1994, ara fa trenta anys, una onada de violència va esclatar en aquest país africà. En només tres mesos, quasi un 80% de la població tutsi i milers de ciutadans hutus moderats van ser exterminats. Tres dècades després, encara es descobreixen fosses amb cossos executats.

Són les tres de la matinada. La Juliet dorm amb un ull sempre obert i la seva filleta de tan sols un mes arrapada al seu cos. Els altres dos fills i el marit proven de descansar a prop seu. Són en una aula de l’escola tècnica de Gikongoro. De sobte, se sent una remor de cotxes i cops secs. Sembla que són trets i explosions. Els havien dit que l’escola era un refugi i ara es troben exposats a les milícies extremistes hutus que fa uns dies que sembren de mort i violència tot Ruanda. El volcà de l’odi ètnic hi va esclatar quinze dies abans, el 6 d’abril del 1994, amb l’assassinat del president hutu Juvénal Habyarimana com a tret de sortida.

[Continueu la lectura a la revista Sàpiens]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *